دسته بندی محصولات:

بیماری ماهی ها را بشناسیم

ماهی های بیمار را بشناسیم

آکواریوم یکی از وسائل زینتی در منزل است که  شرایط ویژه و حساسی را برای نگهداری می طلبد. در مقالات قبل در این زمینه ماهی های مختلف را معرفی کردیم، در  مورد گیاهان آکواریومی صحبت کردیم، به بخش های مختلف آکواریوم و دستگاه های نور پردازی و تصفیه هوا اشاره کردیم. و انواع مختلف آکواریوم را به شما شناساندیم. پس برای تکمیل دانسته های خود در ادامه با ما همراه باشید تا درباره بیماری های شایع آکواریومی توضیحاتی را ارائه دهیم.

هیچ چیز برای صاحب آكواریوم بدتر از این نیست كه ببیند ماهی هایش به مرور زمان ضعیف می شوند و از بین می روند. علائمی وجود دارد كه می توانید به واسطه آن بیمار بودن ماهی را تشخیص دهید: دور دهانش قارچ دارد؟ زخم و جراحتی روی بدنش دیده می شود؟ چشم هایش بیش از اندازه برآمده و حدقه آن شیری شده؟ آیا شكمش باد كرده؟ آب شش هایش بیش از اندازه باز شده اند؟  استرس برای ماهی ها اصلاً خوب نیست و به آنها بیش از انسانها صدمه وارد می كند. مواردی نظیر صداهای بلند، دست كاری بیش از حد و بی دلیل، غذا دادن بیش از اندازه، و یا تلنگر زدن به شیشه آكواریم با انگشت می تواند دلایل اصلی بروز استرس های بزرگ در ماهی ها باشند. 

بیماریهای شایع ماهیها

ماهی ها می توانند برای مدت زمان زیادی عمر كنند اما در آكواریوم به دلیل ابتلا به بیماری های مختلف خیلی به سرعت از پا در می آیند. برخی از ماهی ها مثل ماهی قرمز در ابتلا به بیماری ها خیلی مستعد هستند به همین جهت در اینجا هم چند نمونه از رایج ترین بیماری های ماهی های آكواریومی را برایتان ذكر می كنیم:

پوسیدگی باله ها – یك نوع عفونت باكتریایی است كه به دلیل جراحت ایجاد می شود و ابتدا لبه باله ها را سفید می كند و به مرور زمان باله فاسد شده و عفونت به سایر نقاط بدن هم سرایت می كند و پوست بدن ماهی را زبر و خشن می كند.

ایچ – این بیماری به واسطه نوعی انگل با نام “ایچتی اپتیریوس” شیوع پیدا می كند و یكی از شایع ترین بیماری هایی است كه ماهی های آكواریومی به آن مبتلا می شوند. انگل ایچ مانند نقطه های بسیار ریز سفید به بدن ماهی می چسبد و به سرعت منتشر می شود. در صورت بروز علائم این بیماری باید ماهی مبتلا را ایزوله كنید

یبوست – آیا می دانستید كه ممكن است ماهی ها هم به این بیماری مبتلا شوند؟ بله درست است! ماهی ها بر اساس غذاهایی كه می خورند ممكن است به یبوست مبتلا شوند به ویژه اگرغذاهایی را بخورند كه دارای میزان بالایی چربی هستند. برای اجتناب از این بیماری باید مطمئن شوید كه ماهی از گیاهان نیز تغذیه می كند.

خیز (ورم) – انباشته شدن نابهنجار آب در یاخته ها یا بافت ها یا حفره هاى داخلی بدن ماهی است و وقتی علائم آن به صورت خارجی قابل رویت شود، باید قید ماهی خود را بزنید و مطمئن باشید كه به سرعت جان خود را از دست می دهد. عامل اصلی ایجاد این بیماری به دلیل وجود نوعی باكتری است.

اختلال آبدان –با بروز این اختلال ماهی توانایی شناكردن خود را از دست می دهد. به روی سطح آب آمده و یا در پایین آكواریوم به سختی حركت می كند. اختلال فوق بر اثر كیفیت بد آب ایجاد می شود

قارچ – قارچ هم نوعی عفونت باكتریایی است كه در محل ایجاد زخم مانند یك نقطه سفید نرم و كركی شكل بوجود می اید و به سرعت بزرگ می شود.

كرم انكر – اگر می بینید كه ماهی مرتباً خودش را به گیاهان و سنگ های تزئینی آكواریوم می ساید، به دلیل وجود كرم های بسیار ریز “انكر” است. این كرم ها خود را به بدن ماهی چسبانده و از آن تغذیه می كنند.

اجتناب از بیماری های آكواریومی

 زمانیكه متوجه شدید باله هایشان را در حین حركت می بندند، در گوشه ای بی حركت می ایستند، به شدت آب را به داخل آب شش ها می كشند، خودشان را به سنگ های آكواریوم می زنند، و یا لكه های سفید بر روی بدنشان ایجاد شده ممكن است دچار استرس شده باشند به كمك نیاز داشته باشند. تكنیك هایی وجود دارد كه به واسطه آن می توانید آكواریوم خود را تمیز نگه داشته و استرس را از آنها دور نگه دارید:

1- مطمئن شوید كه دما و رطوبت متناسب با ماهی هایی باشد كه شما از آنها نگهداری می كنید. كیفیت نامساعد آب یكی از اصلی ترین دلایل بیماری و مرگ ماهی هاست. همیشه میزان PH، سختی آب، و نیتریت آن را اندازه گیری كنید و دما را بر طبق خواست ماهی ها تعیین كنید.

2- در یك زمان چند ماهی مختلف را به آكواریوم اضافه نكنید، این كار سبب ایجاد استرس و ناراحتی هم برای ماهی های تازه وارد و هم برای ماهی های مقیم می شود. هر بار تنها یك ماهی اضافه كنید و بعد چند هفته صبر كنید و سپس ماهی دیگری اضافه نمایید. رها كردن 5 تا 6 ماهی به طور همزمان در آكواریوم خیلی وسوسه انگیز است، اما با این كار صرفاً سلامت ماهی ها به خطر می افتد.

اشتراک گزاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیشنهادهایی برای شما

مطالب مرتبط